logga
ARKIV/ARCHIVES

 


 


  
Din och Vår Påsk

Utställning med Sjuhäradsform
på Rydals Museum
3 mars - 7 april 2013
www.sjuharadsform.se


Invigning 3 mars kl. 13.00

Hillevi Gunnarsson, Länshemslöjdskonsulent, invigningstalar. Lene Madsén berättar om utställningen där Sjuhäradsforms konsthantverkare vill inspirera till en påsk utöver det vanliga. Därefter blir det mingel med konsthantverkarna.

Äggtävling börjar: Skapa ett ägg i utställningen när vi har workshop 16 mars eller ta med dig ditt bidrag hemifrån. Ägg-tävlingen pågår till Påskmarknaden den 23 mars kl. 15.00 då det blir dragning bland inlämnade föremål. Priset i tävlingen är ett presentkort på 500 kr att välja ett föremål från utställningens ”Din och vår Påsk”. Under utställningen kan du även göra ditt eget påskkort. Material finns.

16 mars kl. 11.00-15.00
Lördagsgodis, Påskpyssla med konsthantverkare. Workshop för stora och små. Skapa ägg genom att tova eller batikmåla ägg. Angelika Geiger och Gunilla Karlsson visar hur man gör. Material ingår i kostnaden på 20 kr för att deltaga. Fika kan man göra i Hantverksgruppen ”Akleja´s” mini café.

23 mars kl. 12.00-16 PÅSKMARKNAD
Marknad med Konsthantverkare från Sjuhäradsbygden. Passa på att köpa unika påskföremål till ditt påskfirande eller påskpyssla själv. Invigning av Runa Juhanisdotters utställning Släpp påsken loss, det är vår!

Kl. 14.00 Örjan Hill, föredrag om Häxor, trollharar och Påsktraditioner från Sjuhäradsbygden.
Kl. 15.00 Dragning i äggtävlingen.

Kom gärna utklädd som Påskkärring, några kläder finns att låna i utställningen. Ansiktsmålning, musik och levande kaniner och höns. Påsk Fika i Hantverksgruppen ”Akleja´s” mini café.


Torpa Mystik

Utställning med Sjuhäradsform
på Torpa Stenhus
Vernissage 1 maj
Utställningen pågår till september 2010

www.sjuharadsform.seVÄLKOMMEN TILL VÄSTSVERIGES VIKTIGASTE
EKOLOGISKA MARKNAD

Den 11-12 september arrangeras Jordens mat 2010 på Gunnebo Slott och Trädgårdar en ekologisk skördemarknad i Mölndal strax utanför Göteborg.

Liksom tidigare år räknar vi med en storpublik och planerar för intressanta föredrag, provsmakningar och aktiviteter.

Det är fri entré till marknaden och föreläsningar (OBS! Begränsat antal platser) men entré till slotts- och trädgårdsvisningar.
Öppet 11-17

Läs mer om www.gunneboslott.se


Augustifest med slöjddag och spelmansstämma

Ramnaparken, Borås. Söndagen den 22 augusti 2010

12.00 - 16.00 Slöjd i parken, kom och slöjda!
Från 12.00 Spelmansstämma med folkdansuppvisning
Arrangörer:

”MILJÖPALETTEN”

Ekonomisk förening som bygger på ett så miljövänligt om möjligt ekologisk och etiskt uthålligt arbetssätt med hållbart kretslopp tänk.
Föreningen vill samla information om närproducerande/miljövänliga företag i syfte att hjälpa konsumenter att hitta miljövänliga alternativ som kan ge denna möjlighet att handla klimatsmart.
Verka för att samordna olika marknadsförings - och försäljningsaktiviteter, produkt - och affärsutveckling samt aktiviteter av olika slag för att bidra till ökad omsättning och försäljning hos medlemmar.
Verka till fortlöpande kompetensutveckling och rådgivning av medlem för att härigenom skapa goda förutsättningar för en hög kvalitet i såväl föreningens som medlemmen verksamhet och att hela tiden sträva efter att bli ett bättre miljöföretag.

Medlemmar idag:

Ekomedveten Hudvårdsbutik på nätet
Hairmoni Eko frisör
Leluma Design Miljövänliga stickade produkter
Vera`s Garderob Second hand butik

Just nu jobbar vi med en förstudie guide/hemsida
Startdatum: 2010-03-19
Slutdatum 2010-12-30
Projektbeskrivning Företagscheck
   

 
Projekt ideèn kom till när man ville göra en guide och hemsida till miljövänliga/ekologiska smultonställen i Sjuhärad.
Förstudien ska utreda vilka företag som kan bli aktuella och det ska framgå hur projektet riktar sig till Leaders geografiska område dvs Sjuhärads landsbygd och möjligheten för slutkonsumenten att lättare välja miljömässigt riktiga produkter.

Miljöpalettens ekonomiska förening
Projektledare

Lene Madsen
 


Handla schysst! den 8 maj

Välkommen till vår dag som går under rubriken handla schysst! en grön och rättvis marknadsdag.
Du har anmält ditt företag att delta och jag vill därför skicka lite information om vad som gäller.

Samtliga företag förväntas erbjuda ekologiska/närproducerade/Rättvisemärkt-/rättvist handlade och eller klimatsmarta – hållbara  produkter.
Det kommer att bli en mix av både kläder, växter,  mat, pappersvaror, hud- och hårvård samt energisnåla produkter på marknaden.
Utöver detta kommer Navet Science Center samt några föreningar liksom Borås Stad att medverka.

I år kommer vi att erbjuda allmänheten ekologisk/Rättvisemärkt lunch med radiokocken Göran Nilsson, liksom klädswopping som vi hoppas blir lika populär som första året. Swoppingen kommer att pågå hela dagen.
Vi planerar för en modevisning med hjälp av Textil- och Modefabriken där både plagg från er resp från swoppingen kommer att ingå. Maila mig om ni vill ha med plagg på visningen snarast.

En annan nyhet är att det blir en rittävling för barn och en föreläsning av Björn Söderberg, Fair Enterprise Network, om att bygga företag som bidrar till hållbar utveckling. Föreläsningen är förlagd till Stadsbibliotekets lokaler.

Dagen är ett samarrangemang mellan Konsument Borås, Föreningen Vägvisaren samt Mitt i Borås Marknads AB.